Microaventuri pentru cool-turiști: Episodul 1

adventure-1836601_1920
Photo credit: pixabay.com

Nicicând nu e dorul de ducă mai mare ca vara. Feed-ul se umple de poze din vacanțe, prietenii povestesc despre plajă, trasee montane și mâncăruri exotice. Ne ard tălpile să plecăm într-o aventură! Ah, dulce aventură, când vom lâncezi la soare cu o bere rece în mâna și o carte bună în poală… Dacă v-aș spune, însă, că orice zi din an poate fi o aventură în sine? Și că pentru asta nu trebuie să așteptăm concediul, salariul sau condiția fizică de invidiat?

Am început să citesc, nu de mult “Microadventures: Local Discoveries for Great Escapes”, o carte fenomenală despre aventurile care ne așteaptă în spatele casei, la colțul blocului sau cu o stație de autobuz înainte de muncă. Alastair Humphreys, autorul cărții, povestește despre pastile condensate de entuziasm ce nu ne răpesc mai mult de câteva ore, inversând orarul după care trăim. Zilele anoste, cu program de la 9 la 5, când suntem încorsetați de “traiul nostru obișnuit” pot deveni seri de camping cu prietenii, plimbări cu caiacul, ture de bicicletă pe coclauri sau povești în hamac, sub stele. Și toate astea la doar câțiva pași de viața noastră cotidiană, într-o săptămâna ca oricare alta.

Așa mi-a venit ideea să pornesc o serie de microaventuri cu punct de start…druuuuuuummmssssss…București! Pentru că, deși de la birou nu ni se pare, dincolo de ușile glisante ne așteaptă natura. Chiar și în vremurile astea stresante, dificile financiar, în care a devenit mai important ca niciodată să ne deconectăm, reconectăm și redresăm sufletește 🙂 Deci, ca să nu o mai lungim, iată primul episod al telenovelei despre microaventuri pentru cool-turiști: O zi în Delta Neajlovului

Unde? La nici 40 de km de București, în comuna Comana, județul Giurgiu. Puteți căuta Parcul de Aventură, este un bun reper.

Când? În principiu, delta se poate vizita pe tot parcursul anului. Cea mai frumoasă perioadă rămâne, totuși, când începe sezonul cald. De la început de primăvară până târziu în toamnă se pot face plimbări cu caiacul iar zona nu duce lipsă nici de faună nici de floră impresionantă. În mai, localnicii se adună la Sărbătoarea Bujorului, o ocazie rară de a vedea bujorul sălbatic din pădurea adicenta.

Cum? Până în Comana se poate ajunge cu mașina personală. Dacă nu este opțiunea potrivită, atunci există și microbuze care vă lasă in localitate. Le găsiți la Autogara Eroii Revoluției, iar orarul este disponibil aici.

Ce? Un caiac pentru două persoane se poate închiria de la Parcul de Aventură Comana. Tarifele se actualizează în permanență, dar ele nu depășesc costul unei cafele cu prietenii, undeva prin centru. Oferă, în schimb, ceva de povestit. Sau imagini precum cele de mai jos:

Cât? Aproximativ 35 de lei de persoană, în calcul intrând transportul și o oră cu caiacul. Dacă împărțiți mașina cu încă 3 prieteni, faceți autostopul sau puteți trage o fugă cu autoturismul de serviciu, costurile scad.

Poftă bună la aventuri :)!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s