Kintsugi pentru ATCA – Asociaţia de Terapie Comportamentală Aplicată

 

“Kintsugi” sau “kintsukuroi” este arta japoneză de a repara obiecte din ceramică cu o răşină de aur sau argint. Vasul, care ar servi la gunoi, este reconstituit cu mare grijă astfel încât lipiturile să fie puse în evidenţă şi “accidentul” să fie încorporat în istoria obiectului, în loc să fie ascunse cu măiestrie. Astfel se onorează transformările prin care trec obiectele: spărturile au farmecul lor şi, de multe ori, vasul reparat cu aur arată mai bine decât varianta iniţială. Este o filozofie pe care japonezii o extind la stilul lor de viaţă şi pe care am decis să o folosesc şi eu pentru obiectele umanitare în beneficiul ATCA – Asociaţia de Terapie Comportamentală Aplicată.

16144962_1275926752446043_177811612_oDouă boluri din
porţelan chinezesc, o lipitură plină de farmec cu răşină şi foiţa de aur… Le veţi găsi de cumpărat spre final de săptămâna pe wall, în cadrul unei licitaţii deschise. Sunt delicate ca o boare de vânt şi ar fi un cadou deosebit de 1 sau 8 martie.

Sumele donate se vor îndrepta duminică, 22 ianuarie, în cadrul unui eveniment Minuni.ro, către cazurile sociale de copii cu autism care fac terapie în centrele ATCA.

Detalii despre eveniment găsiţi aici.

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s