Microaventuri pentru cool-turiști: Episodul 3

Stand Up Paddle
Copyright: Pixabay.com

Dacă News Feed-ul e plin de poze de la mare iar tu ai rămas priponit la birou, cu ochii pe geam, fear no more! În timp ce alții sunt la plajă tu poți să navighezi pe un fluviu. Și asta fără să ieși din București. Dacă ți-am deschis apetitul pentru microaventură e momentul să faci cunoștință cu SUPAcademy. Eu îi știu de când făceau cursuri demonstrative de SUP pe Lacul Morii. SUP era un sport total necunoscut în România iar ei se străduiau, cât puteau de bine, să îl împrietenească cu toată lumea. De atunci și până acum au trecut câțiva ani, ei au crescut și acum ne fac cu mâna zilnic de sub geamurile Bibliotecii Naționale, o zonă verde și cu muzică bună.

SUP pe Dambovita

Unde? Pe Dâmbovița lângă Biblioteca Națională.

Când? În timpul săptămânii, în oricare dintre zile, de la 17:00 la 21:00.

Cum? Până la Biblioteca Națională se ajunge foarte ușor de la Unirii, pe jos. Chiar acolo o să dați nas în nas cu SUPAcademy România.

Ce? SUP sau Stand Up Paddle este un sport inspirat din tradiţia locuitorilor din Hawaii care a început să devină popular și la noi. Este un sport nautic facil, ușor de învățat ( îți ajung câteva minute ). Poate fi practicat pe lacuri, pe mare, pe râuri line …cel mai bun exemplu fiind chiar Dâmbovița noastră, cea pe lângă care trecem grăbiți zi de zi. Întreaga “ambarcațiune” este formată dintr-o placă ( asemănătoare cu o placă de surf, dar mai lată și mai stabilă) şi o vâslă. Pentru siguranță practicanții primesc și o vestă flotantă. Puteți merge cu copiii, nu există o limită de vârstă atâta timp cât ei sunt sub supravegherea voastră. Imediat cum ajungeți sunteți inițiați în tainele sportului, placa coboară în apă și sunteți liberi să navigați, înainte și înapoi, cât vă țin puterile. Iar faptul că puteți urmări apusul de pe apă, chiar in buricul Bucureștiului, mi se pare minunat!

SUP pe Dambovita

Cât? Gratuit. Totul este pe baza de donație. Băieții de la SUPAcademy îți pun la dispoziție echipamentul și îți fac trainingul de baza. La final de distracție, dacă dorești, poți contribui cu o sumă la alegere la activitățile de mentenanță din zona de agrement.

P.S: Eu am fost, mi-a plăcut la nebunie. Mă mai duc :D!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s