Multă gâlceavă pe ramuri, sunet de valuri, nisip sub tălpi și miros de cafea. Sună a concediu? Sau măcar a weekend? Și dacă ar fi o zi obișnuită din săptămână? Ne-am obișnuit să îndesăm toate amintirile frumoase în cele câteva zile libere pe care le avem de-a lungul anului, neglijând orele când plecăm de la birou. Fiindcă orice seară poate fi un moment bun să spargem rutina sau să bem un pahar de vin într-un loc cu multe stele. Cel puțin așa povesteam noi în timp ce aruncam doi saci de dormit, un aragaz de campanie și câteva tigăi de camping in mașină.
De când m-am înhămat la treaba asta cu aventurile microscopice roiesc în minte zeci de idei. Pe care, cu altă ocazie, le-aș fi lăsat pentru sfârșitul săptămânii. Despre plaja de la Gostinu citisem pe Facebook. Văzusem și câteva imagini, părea tot ce mi-aș fi dorit pentru o seară de miercuri. Așa că am împachetat borcanul de cafea, o sticlă de vin și două sandvișuri.
Unde? Plaja Gostinu se află la o oră de București, spre Giurgiu. Locația exactă o gășiți la coordonatele: 43.984562, 26.132398 . De acolo mai mergeți preț de 1 minut( pe potecă, prin pădure ) cu mașina până auziți zumzet de terasă si simțiți miros de bere.
Când? În timpul săptămânii este minunat. În weekend se aglomerează puțin, dar dacă răsăriți într-o seară oarecare puteți avea toată zona aceea frumoasă doar pentru voi.
Cum? Doar cu mașina. Vestea bună este, însă, că odată ajunși puteți rămâne acolo cu cortul sau rabata scaunele autoturismului. Iar priveliștea bate prețul motorinei.
Ce? Plaja din Gostinu este o plajă cu nisip, pe malul Dunării. Intrarea în apă este blândă, așa că puteți aduce copiii. La doar câțiva metri de plajă face umbră o pădure. Iar trilurile tot de acolo vin. S-au amenajat două terase unde puteți să vă răcoriți. La ei puteți găși și un șezlong sau o umbrelă, dacă nu ați sosit pregătiți. Noi am sărit în apă cum am ajuns, apoi ne-am întins scaunele la umbră și am deschis o sticlă de vin. Undeva, la câțiva metri depărtare, un cuplu pescuia și râdea. Au rămas și ei peste noapte, așa încât nu ne-am simțit foarte singuri. Nu foarte departe de unde ne-am hotărât să dormim era amenajată o toaletă ecologică. Câteva coșuri de gunoi din ratan erau și ele împrăștiate pe plajă. Poate tocmai de aceea aș da un 9 din 10 la curățenie locației, foarte puține lucruri nu erau puse la locul lor. Nu am văzut mulți țânțari, dar aveam câteva pastile speciale pentru spații deschise pe care le-am aprins – pentru siguranță. La 6 dimineața păsările susțineau un concert, cu greu te mai puteai abține să nu sari în picioare. Am pus Prymusul la treabă, ne-am făcut o cafea, ne-am mai bălăcit o jumătate de oră si am plecat către muncă. Toată ziua m-a urmărit o bună dispoziție molipsitoare iar la birou nimănui nu-i venea să creadă că vin din pădure :)))
Cât? În afară de transport, totul este gratuit. Cu un consum mediu de 7l / 100 km, aventura de-o seară ar costa aproximativ 50 de lei. Dar o să las mai jos ceva ce sper să vă convingă.
One thought on “Microaventuri pentru cool-turiști: Episodul 2”